fbpx

Royal Oak Landscaping in Calgary NW

Royal Oak Landscaping Transformation Video

Royal Oak Landscaping – After Photos

tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-day2
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-day1
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-night1
Landscape_Company_Calgary
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-night2
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-day3
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-night3
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-night5
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-night4
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

(Click on dots to see next image)

Royal Oak Landscaping – Before Photos

tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before2
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before1
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before3
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before4
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before6
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before5
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before7
tazscapes-landscaping-calgary-royal-oak-before8
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

(Click on dots to see next image)

The Royal Oak homeowners had a simple back yard that already had a built-in natural retaining wall and wanted to incorporate a more friendly seating area to enjoy their yard more.

Their yard was also sloping, and they wanted to create a flat surface for their kids to run on.

Upon going through the landscape design process, we discussed possibilities for shade and proposed a reciprocal pergola feature to give them a great focal point.

We also wanted to create a backdrop of a water feature to utilize the existing natural rock and create a unique lounging space – perfect for Calgary backyard landscaping.

The end result was a natural landscape that mimicked the ravines they backed on to while giving them ample space to entertain and mitigate slopes to allow for more open greenspace.