fbpx

Mount Royal Landscaping In Calgary SW

Mount Royal Landscaping Transformation Video

Mount Royal Landscaping – After Photos

tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day1
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day2
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day3
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day4
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day6
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day5
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-night1
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-day7
Landscaper_Calgary_Tazscapes
7 Principles Of Landscape Design - Tazscapes Landscaping Calgary
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-night3
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-night5
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-night6
tazscapes-landscaping-calgary-downtown-night7
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

(Click on dots to see next image)

Mount Royal Landscaping – Before Photos

tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before3
tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before1
tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before5
tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before8
tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before7
tazscapes-landscaping-calgary-mount-royal-before10
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

(Click on dots to see next image)

Clients at Mount Royal home near downtown Calgary had a large space and a profound vision. They wanted to utilize the area as they were looking to retire in the coming years. They wanted a more structural deck that can incorporate their existing hot tub – while having ample greenspace without the worry of long-term maintenance; hence, low maintenance backyard landscaping.

We proposed a tiered composite deck that was built around the hot-tub so it can stay close to the house for ease of use. To mitigate the various slopes in the yard, we went with a more modern theme and inspired the smooth finish concrete retaining walls and patio to mimic the white colour of the house.

By keeping every space symmetrical, we were able to maximize the use of the space, and by proposing an artificial turf lawn, we removed any future maintenance for the home-owners.

The final result also included two water features as focal points in the yard that gave this space a soothing and relaxing feel.