Tazscapes Inc Landscaping Transformation – Sage Hill

Tazscapes Inc Landscaping Transformation Video


Tazscapes Inc Landscaping Transformation Final Photos


Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Located in Northwest Calgary, this client’s backyard design consisted of a small space with a number of grading issues. Our process began by recommending the demolition of the existing pressure-treated deck. Then, we proposed a composite decking installation in the barbecue pit area.

Using an aesthetic retaining wall, we divided the outdoor fire pit area from the dining area, and illuminated the space using low-voltage LED lighting. The gas line running to the new fire pit allowed for a comfortable lounging space. In addition, by installing an overhead privacy screen, our clients are able to enjoy their outdoor sanctuary with the utmost privacy.

We chose decorative rocks to line the area in between the two spaces, and added a simple water feature. This not only made for a low maintenance backyard design, but also intensifies the sensory perceptions of the area by providing enhanced sound and sight lines.